top of page

Hiisijärven Metsästysseura ry:n jäsentiedote 1/2024

 

 

Hyvä metsästysseuramme jäsen

 

  1. Jäsenmaksut:

 

Vuoden 2024 jäsenmaksu on 55 €. Ennen 31.3.2024 maksavat saavat alennusta kympin ja maksu on 45€. Alennus on voimassa vain edellä määritellyn ajan. Myöhemmin maksaneiden jäsenyys tulee voimaan vain maksamalla tuo 55€. Suositeltavaa on maksaa heti, sillä seura tarvitsee rahaa ja jäsen säästää ajoissa maksamalla 10€. Mikäli seuran jäsenmaksua ei maksa kolmena peräkkäisenä vuotena, katsotaan jäsen eronneeksi seurasta.

 

Pankkitiedot: Ristijärven Osuuspankki FI6357605150304796. Muuta erillistä jäsenmaksulaskua ei tule vaan jokainen maksaa jäsenmaksun tämän tiedon perusteella.

 

Päätettiin jatkaa vapaaehtoista toimintavelvoitemaksua (talkoomaksu), koska vain osa jäsenistä käy talkoissa. Henkilö, joka ei ehdi tai halua käydä talkoissa voi vapaaehtoisesti suorittaa 10 euron talkoomaksun/päivä.

 

Liittymismaksu on edelleen 100 euroa maanomistajajäseneltä ja 180 euroa maattomalla liittyjällä. Hirviporukkaan liittymismaksua ei erikseen ole perusjäsenyyden lisäksi eli metsälle pääsee myös koejäsen ja nuorisojäsen. Lihaosuudelle pääsyyn vaaditaan normaalin liittymismaksun ja jäsenmaksun suorittaminen. Yli 70-vuotiaat on vapautettu jäsenmaksusta. Alla vielä tarkennuksia jäsenmaksuihin vuosikokouksen päätösten mukaisesti.

 

Jäsenmaksun maksavat kuluvana vuonna kaikki yli 15-vuotiaat jäsenet sekä 15-vuotta täyttävät jäsenet. Alle 15-vuotiaan ei tarvitse maksaa jäsenmaksua. Kunniajäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksusta. Yli 70-vuotta täyttäneet seuran jäsenet ovat myös vapautettuja jäsenmaksusta. Jäsenmaksu maksetaan vielä siltä vuodelta, kun jäsen täyttää 70-vuotta.

 

Liittymismaksu on maanomistajajäsenelle 100 euroa ja 180 euroa jäsenelle, joka ei ole maanomistaja. Kuluvana vuonna 18-vuotta täyttävä jäsen maksaa liittymismaksun.

Alle 18-vuotias voi osallistua hirviporukkaan ilman lihanosuutta / lihamaksua.

 

 

2.      Hirvenmetsästys ja maksut:

 

Hirviluvan osoitusaluetta koskeva anomus on tehty Metsähallitukselle. Uudet paikkakuntalaiset metsästäjät voivat vielä ilmoittautua Pentti Härköselle. Ulkopaikkakuntalaiset eivät enää pääse tälle vuodelle jahtiin muutoin kuin Metsähallituksen päiväluvilla.

 

Hirviporukan vieraspaikkakuntalaisille suositus on, että maksa siis jäsenmaksu ja hirvimaksu (vieraspaikkakuntalaismaksu 2024 on 55€) samalla kertaa 31.3.2023 mennessä, mutta erittele maksut viestikenttään tilitoimistoa varten.

 

Ulkopaikkakuntalaiset: Kaikkien hirvilupaan ilmoittautuneiden tulee maksaa seuran tilille Metsähallituksen vieraspaikkakuntalaismaksu, joka oli viime vuonna 55 € viimeistään 31.3.2023 mennessä.  Maksujen tulle olla em. päivänä seuran tilillä näkyvissä. Jos käytät muuta pankkia kuin Osuuspankki, huomioi pankkien välillä tapahtuva muutaman päivän viive. Em. päivänä tiliotteella näkyvät henkilöt ilmoitetaan lopulliseen hirvilupaan. Anomishetkellä maksaneet lasketaan myöskin ampujina hyödyksemme hirvilupia myönnettäessä.

 

3.      Jäsenrekisteri

 

Jäsenrekisterin pitäminen ajan tasalla edellyttää, että jäsenet ilmoittavat omat yhteystietonsa (erityisesti sähköposti) seuralle. Näin seuran posti löytää paremmin perille. Ilmoitathan muuttuneet tietosi:

 

Sähköpostilla: hiisijarvenmetsastysseura@gmail.com

Puhelimitse: 040 648 3383 (Pentti Härkönen)

 

 

4.      Tulevan jahtikauden toimintaa

 

Majatalkoot, jossa kunnostetaan Hiisipirtin ja lahtivajan ympäristöä ja tehdään polttopuita. Talkoita pidetään myös yhdessä kyläyhdistyksen kanssa tarvittaessa. Erillisen varastorakennuksen viimeistelyä ja maalaus. Neuvotellaan myös mahdollisesta lisämaan ostamisesta metsästysmajan vierestä.

 

5.      Seuramme vuosikokous pidettiin 10.3.2024.

 

Seuramme puheenjohtajaksi valittiin Pentti Härkönen.

Erovuoroisista johtokunnan jäsenistä valittiin uudelleen Konsta Toivonen, Risto Härkönen ja Eemi Härkönen. Muina johtokunnan jäseninä jatkavat Vesa Härkönen, Tapio Härkönen ja Timo Haataja.

 

Hirvenmetsästyksen johtajaksi sekä seuran edustajaksi yhteisluvan kokouksiin valittiin Pentti Härkönen. Varalla Konsta Toivonen (hirvikokous syksyllä valitsee nämä toimihenkilöt).

Sihteerinä jatkaa Mikko Saari.

 

6.      Muut tapahtumat

 

Kesän muista tapahtumista ilmoitetaan seuran kotisivulla lähempänä.

 

7.      Seuramme kotisivut

 

Hiisijärven metsästysseuran kotisivut ovat osoitteessa https://www.hiisijarvenmetsastysseura.com. Kotisivuilta on nähtävissä mm. yhteystiedot, tilinumerot, maksujen suuruus yms.

Kotisivuilta löytyy kuvia ja tiedotteita seuran toiminnasta.

 

8.      Muuta

 

Nuolukiviä on tilataan. Kivet (40 kpl) nahkavajalle ja ne ovat noudettavissa maaliskuun aikana, tiedotetaan erikseen hirviporukalle kun kivet ovat noudettavissa. Kivet jaetaan tasaisesti koko metsästysalueelle. Jokaiselle hirviporukan jäsenelle on yksi kivi nahkavajassa. Ne kivet, jotka ovat hakematta nahkavajalla vielä seuran kesätalkoiden yhteydessä, voi viedä kuka tahansa metsään ko. talkoiden jälkeen.

 

Riistapellon tekemiseen hankitaan tänä vuonna tarvikkeita, Jarmo Karhu tekee riistapellon Haukilamminvaaraan.

 

Majan ja saunan käyttö omaan tarkoitukseen on ilmaista.

Syksyllä 2024 pidetään kahdet hirvenhaukkukokeet. Kainuun hirvikoirayhdistyksen mestaruushaukut la 21.9.2024 ja viikkokoe pe 18.10.2024.

 

Hirvenmetsästyksen aloitus tapahtuu tämänhetkisen tiedon mukaan lokakuun ensimmäisen viikonlopun lauantaina 5.10.2023.

 

Maanomistajien päivä järjestetään sunnuntaina 13.10.2024. Tiedottakaa seuran jäsenet maanomistajien päivästä tutuille maanomistajille hyvissä ajoin myös ”puskaradion” kautta.

 

 

Hyvää kevään odotusta toivottaa Hiisijärven Metsästysseura ry.

Anchor 2
Anchor 1

Vierasluvat

Vieraslupien hinnat pienriistalle vuonna 2023 ovat:

          15 e / päivä

          50 e / viikko

          100 e  kausilupa

          Pelkkä jäniksen kausilupa maksaa 50 e

 

Seuran jäsenen tulee olla vieraansa mukana tai muutoin valvoa vieraansa liikkumista

seuran alueella.

 

Lupa tulee maksaa suoraan netissä ja pitää maksukuitti mukana jahdissa.

Viitekohtaan kirjoitetaan kuka metsästää, milloin ja kenen seuran jäsenen vieraana henkilöt ovat. Esimerkiksi Matti Metsästäjä 1.9.-7.9.2017 Pekka Puupään vieraana.

Maksu seuran tilille (FI6357605150304796), mutta asiasta on sovittava puhelimitse em. henkilöiden kanssa ennen metsästystä.

Seuran yksityismaat pienriistalle löytyvät omariista palvelusta. Kartta-alueen tunnus: B32VMTJ7XQ

Anchor 3

Jäseneksi

Seuramme jäseneksi voi hakea oheisella lomakkeella. Toimita täytetty lomake seuramme puheenjohtajalle.

Hakemus aukeaa alla olevasta kuvakkeesta.

 

bottom of page